lezen

De tijd dat jonge freelancers voor een belachelijk laag loon werkten, is voorbij

Paulien Goditiabois in

Opinie van Camille Meert, oprichtster en Chief People Officer van NedWorks

 

Het aantal freelancers zit in Vlaanderen en Brussel al enkele jaren in de lift. De verloning van een freelancer is dan ook een pak interessanter geworden. Zelfs voor starters, die vroeger vaak voor een peulschil aan de slag gingen. 

De tijd dat jonge freelancers voor een belachelijk laag loon werkten, is voorbij

Freelancer worden, het was ooit een riskante sprong in onzekerheid. Enkel wie heel veel ervaring had, kon er echt goed mee verdienen. Vandaag is de balans in een hoog tempo naar de andere kant aan het overhellen. Hoewel er steeds meer freelancers op de arbeidsmarkt verschijnen, nemen ook de vergoedingen jaar na jaar toe. Want behalve het aanbod stijgt immers ook de vraag naar freelancers.

Tarievenrapport verrast

Zelfs jonge freelancers mogen tegenwoordig meteen een deftige dagvergoeding aanrekenen. In 2019 mag een starter rekenen op een gemiddeld dagloon van 459 euro.Dat is een toename van ruim 24% in vergelijking met het jaar ervoor. Zo blijkt uit de resultaten van ons nieuwe Tarievenrapport voor digitale freelancers. 

Misschien lijkt het huidige bedrag behoorlijk hoog te liggen, maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat een freelancer ook heel wat kosten heeft. Van de bijdrage voor de sociale zekerheid tot een boekhouder en een spaarpotje voor z’n pensioen. Voor 200 euro per dag zou het gewoon niet interessant zijn om freelancer te worden. En toch komen we dus van ver. De oorzaak voor deze spectaculaire ommekeer moeten we ongetwijfeld bij de digitalisering in de bedrijfswereld zoeken.

 

Competenties belonen

Talent is geld waard. Wie de juiste competenties heeft, moet daarvoor beloond worden. Ook als freelancer. Veel bedrijven kunnen namelijk niet langer op hun vaste medewerkers rekenen om op de hoogte te blijven van de laatste trends in de technologiewereld. Van freelancers wordt dan weer verwacht dat ze hun eigen opleiding en ontwikkeling in handen nemen, en dat ze weten wat er beweegt. Een freelancer is dan ook vanaf de eerste werkdag productief en efficiënt. 

Volgens onze Business Manager Ine Franckaert volstaat het voor bedrijven ook niet langer om zich enkel op de eigen sector te focussen. Een bank moet bijvoorbeeld meer kunnen dan enkel bankproducten aanbieden, want dat doen grote spelers zoals Amazon of Google ook al. Out-of-the-box denken is dus meer dan ooit een must geworden. En dat is de specialiteit van goede freelancers. Zij hebben meestal ervaring met verschillende sectoren waarin ze opdrachten uitvoeren. 

Freelancers hebben dus een pak eigenschappen die werkgevers niet in hun eigen bedrijf vinden. Een goede freelancer vult algemene vaardigheden aan met diepgaande, gespecialiseerde kennis. En veel bedrijven verwachten dat ze hun kennis en drive op hun medewerkers overbrengen. Ze moeten als het ware voor een nieuwe mindset zorgen. 

 

Meer werkzekerheid

Behalve het slechte loon maakte het gebrek aan werkzekerheid het leven van een freelancer vroeger minder interessant. Maar ook dat is intussen grondig veranderd. Het klassieke onderscheid tussen een veilige vaste job en het onzekere bestaan van een freelancer is zo goed als verdwenen. Opzegperiodes zijn bijvoorbeeld langs beide kanten fel geslonken. Bedrijven vragen zich daardoor steeds vaker af wat de voordelen zijn om met werknemers te blijven werken. Hoe je werkt is veel minder belangrijk dan je skills en je persoonlijkheid. 

Freelance is de toekomst

Het bestaan van een freelancer is de voorbije jaren dus grondig veranderd. Met recht en reden worden ze nu eindelijk beloond voor hun inbreng en skills. Dat zien ook young potentials die op de arbeidsmarkt verschijnen. Ze beseffen dat ze hun gebrek aan werkervaring kunnen compenseren door unieke vaardigheden. Daarvoor kijken ze al tijdens hun studies naar opleidingen die hun digitale kennis verbreden. Denk maar aan het succes van de Digital Masters Academy. Het schrikt starters helemaal niet meer af om voor het statuut van freelancer te kiezen. Integendeel, meer dan ooit durven ze meteen een marktconform salaris eisen.

We voorspellen dan ook dat de trend van de voorbije jaren nog wel een tijdje zal aanhouden. Bij bedrijven neemt de vraag naar freelancers met hun specifieke kennis en skills alleen maar toe. En ook het aanbod van freelancers zal blijven stijgen, omdat steeds meer mensen met de juiste mindset op de markt komen. Op die manier ontstaat er een community van freelancers. 

Delen
Paulien
Paulien
Over de auteur

Paulien Goditiabois is Marketing Officer bij NedWorks. Haar doel is om de NedWorks community te inspireren en informeren met interessante verhalen en cases uit de sector. 

Lees meer artikels van Paulien.