lezen

4 handige tools om je productiviteit te boosten

Paulien Goditiabois in

Wil je je productiviteit een boost geven in 2020? Dankzij deze 4 tools verhoog je je productiviteit in no time. You will thank us later: time is money now! 

4 handige tools om je productiviteit te boosten

Todoist 

Met de app Todoist kan je op het einde van elke dag een dikke streep onder je to do’s zetten. In vergelijking met andere digitale takenmanagers is de interface van Todoist één van de meest makkelijke en intuïtieve. Je wordt niet afgeleid door advertenties en met slechts enkele slimme sneltoetsen worden de meest complexe taken toegevoegd. Je kan er zowel online als offline mee aan de slag. En bovendien synchroniseert het alle apparaten waarop je de app installeert. 

Daarnaast identificeert Todoist taken op basis van prioriteit of categorie. Zo weet jij welke taak op dit moment jouw tijd en aandacht nodig heeft, in plaats van willekeurig aan een taak te beginnen. Elk lijstje kan je voorzien van kleurcodes en urgentie. De app houdt zelfs je productiviteitscijfers bij. Verslavend!

 

Todoist is gratis te downloaden voor iOs en Android. Voor de meer geavanceerde functies betaal je 28 euro per jaar. 

 

Pomodore 

Kan je je niet concentreren of zie je op tegen een taak? Dan kan de Pomodore techniek een oplossing zijn. Het heeft weinig met tomaten te maken, moest je dat misschien denken. De naam is zo ontstaan omdat de bedenker, Francesco Cirillo, een wekker gebruikte in de vorm van een tomaat. De Pomodoro techniek is een methode om je tijd in blokjes te hakken met de hulp van een wekker. 

Hoe werkt het? Zet je timer op 25 minuten en werk door tot de wekker afloopt. Geen excuses, gewoon 25 minuten je best doen. TRRRING! Tijd voor ontspanning, je mag genieten van 5 minuten pauze. Tenzij dit je vierde pomodore is, dan mag je genieten van 25 minuten pauze. Nu je weer heerlijk ontspannen en opnieuw opgeladen bent begin je weer van voor af aan. Net zo lang tot je werk van je lijstje op is, of je genoeg uren aan werk hebt besteed voor vandaag.

 

Toggl

Ben je op zoek naar een gratis time tracker? Dan kunnen we je Toggl aanraden. Per taak of pauze kan je een timer laten lopen die de tijd die je investeert, registreert. Het is makkelijk te gebruiken en biedt heel wat gratis diensten aan. Bovendien vraagt de app niet veel van je wanneer je een taak wil tracken. 

Gratis leden hebben niet de mogelijkheid om samen te werken en hebben toegang aan het minimum van rapportagetools. Maar als je deze beperkingen buiten beschouwing laat en je jouw projecten wil gratis tracken in tijd op een betrouwbare en eenvoudige manier dan is Toggl dé app. 
 

Go Fucking Work

Met deze Chrome extensie worden onproductieve websites omgezet in motiverende berichten. Check it out!

Delen
Paulien
Paulien
Over de auteur

Paulien Goditiabois is Marketing Officer bij NedWorks. Haar doel is om de NedWorks community te inspireren en informeren met interessante verhalen en cases uit de sector. 

Lees meer artikels van Paulien.